Duurzaamheid en energie

Duurzaamheid

Wie aan klimaatverandering denkt, zal misschien niet direct aan techniek denken en toch kunnen we niet zonder de component techniek. We kunnen oplossingen bedenken, plannen schrijven maar uiteindelijk zullen de toepassingen vaak worden verwerkt in de (beperkte) beschikbare openbare ruimte. Wij adviseren daarom, om de expertise techniek vroegtijdig te betrekken in het proces. Dit zal leiden tot efficiëntie in tijd en geld.

Binnen de aanwezige (infra)techniek, is op dit moment veel ontwikkeling gaande. Producenten, aannemers en leveranciers zijn op dit moment hard aan het werk om een inhaalslag te maken.

Het is volgens onze visie dan ook een win-win situatie om in het kantelpunt van de opgaves techniek deelgenoot te maken van het proces. Naast het inzetten van bestaande technieken en oplossingen worden ondernemers ook uitgedaagd anders naar producten, bedrijfsprocessen en/of product processen te kijken.

Wij denken niet alleen vanuit theorie maar hebben ook praktijk ervaring!

Voorbeelden van wat wij voor u kunnen betekenen:

  • Toetsen van technische toepasbaarheid op elk gewenst moment
  • Planfase: Leveren van technische input
  • Ontwerpfase: opstellen van ontwerpen, maken van visualisaties, doorrekenen van technische varianten
  • Projectbegeleiding

Energie

Dochteronderneming SMIT Energy  is uw partner voor het technisch ontwerpen en inrichten van zonne- en windmolenparken. Net als bij moederonderneming SMIT Civiele Techniek mag u verwachten dat wij een betrokken adviseur zijn in het gehele proces. Onze diensten en (praktische) ervaring zetten wij graag in voor onze opdrachtgevers. SMIT Energy kan voor u, als ontwikkelaars van wind en zonne-energie, snel een overzicht opzetten. Dit doen wij doormiddel van ons eigen ontwikkelde format, hierbij worden de technische aspecten voor een projectlocatie snel in kaart gebracht. Met deze informatie kunnen er in een vroeg stadium bewustere keuzes gemaakt worden voor de verdere stappen in het projectproces.

Wij nodigen u graag uit op de website van SMIT Energy  voor verdere informatie.